פרק 49 – פיצול החבורה וסקירת העידן ה-13

על כתפי גמדים הוא פודקאסט שבועי, בו אורי ליפשיץ וערן אבירם מדברים על משחקי ושחקני תפקידים, מתמקדים מדי פרק בנושא מסויים או במייל שקיבלנו.

לחצו להאזנה לפרק הנוכחי:  

[audio:http://pod.icast.co.il/2abd5c74-f395-460c-b19d-eba385a12cff.icast.mp3]

(לחצו כאן בכפתור ימני כדי להוריד את הקובץ).

כתובתנו למשלוח מיילים: gamadim@roleplay.co.il. שלחו לנו מחשבות משלכם על מה שאמרנו, דברים מעניינים שקרו במשחקכם, או נושאים שמעניינים אתכם. 
עקבו אחרינו בדף הפייסבוק של הפודקאסט, או בעמוד הגוגל+ שלנו.
הרשמה לפרקים עתידיים דרך iTunes או iCast. (ניתן להירשם גם ב-RSS)

 

הנושא הפעם: עדי אלקין שואלת לעצות בנושא פיצול החבורה, ואני נותן סקירה של הספר, והשיטה, של העידן ה-13 
פרק 50 מעבר לפינה! על מה תרצו שנדבר בו? פתחנו נושא לדיון בפייסבוק וגוגל+.

1:40 מייל מעדי אלקין
לא לפצל את החבורה!

שלום גמדים!
יש לי הצעה לפרק, והוא נושא שרק המחשבה עליו גורמת לשערותיהם של מנחים ברחבי הארץ והעולם לסמור בפחד: פיצול חבורה. 
יש מנחים שאוסרים על פיצולי חבורות בכל מחיר, אבל בעיני זה פוגם באמינות של העולם. אחרי הכל, אפילו במבנה החבורה הנודד הקלאסי, ההרפתקנים לא דבוקים זה לתחת של זה, ולעיתים חלק מהם יבחרו במסלול אחר מהשאר, מסיבות תוך-עלילתיות מוצדקות והגיוניות לחלוטין. 
אז מהי, לדעתכם, הדרך האלגנטית ביותר להתמודד עם פיצולי חבורה? וכיצד לא מייבשים למוות את השחקנים שלא נוטלים חלק בסצינה? 

בעיקרון, אנחנו ממליצים נגד פיצול סתמי. פיצול מסבך דברים: קשב של המנחה, זמן המתנה לשחקנים וכו'.
הנה כמה פתרונות של אורי: 
פיצול מתוכנן – למפגש הקרוב הוזמנו רק חצי מהשחקנים ולמפגש אחריו החצי השני. לאחר מכן הקבוצות התחברו שוב. זה בעיקר גימיק, אבל זה שובר שגרה נחמד.
להפוך את המתפצלים לדב"שים – לקחת את השחקנים שהתפצלו, לתת לכל אחד מהם דמות של אחד הדב"שים ואיפיון של שני משפטים, והם כבר יאלתרו בהמשך הסצנה.
להפיל על אחד מהשחקנים להנחות את הצד השני – אם יש שחקן שיודע איך להנחות, וסגנון המשחק מאפשר את זה, המנחה יכול לתת סמכויות הנחיה לאחד השחקנים באחת הקבוצות, בעוד הוא ממשיך עם הקבוצה השניה. זה דורש הרבה אמון והבנה בין המנחה לשחקן.
להביא מנחה אורח – כדי להריץ את שני הפיצולים זה לצד זה. בייחוד כשיש באמת שני חדרים במציאות ובעולם המשחק ודמויות ושחקנים יכולים לעבור ביניהם.
להאיץ קדימה את הפיצול – למשל עם סיירים או גנבים שהולכים קדימה לבד. לבקש מהשחקן לתאר מה הוא רוצה לעשות בכמה משפטים, לגלגל כמה בדיקות ולראות מה קרה. 
פרק 16: איך לרמוז להם בעדינות שלא כדאי להתקיף
פרק 22: מה עושים כשהחבורה לא עושה את מה שציפית שתעשה

18:06 סקירת העידן ה-13
אתר העידן ה-13 (רכישה ב-PDF)
רוב היינסו, ג'ונתן טוויט
מונטי קוקאריק מונה, סקיפ וויליאמס
דיברנו על אודיסי, ספר לניהול המערכה, בפרק 42, ומאז עוד כמה פעמים. הנה הביקורת שלי באתר המשחקיה.

26:16 קובית ההסלמה
31:00 להסתכל על התוצאה הטבעית ב-ק20, כתנאי להפעלת השפעות
34:17 אייקונים יוצרים סיפורים
35:35 יצרנו את עולם המערכה באמצעות Microscope (ב-PDF)
35:50 יחסים עם אייקונים
42:15 לחפצים קסומים יש קווירקים
45:21 הדבר הייחודי שלך
48:19 טרוניה אחרונה, על העליה המוגזמת בנקודות פגיעה ונזק
Dungeon Crawl Classics, שיטת דמוי-מו"ד מצוינת, מסיבות אחרות.

50:20 סיום
הקיקסטרטר של הקוביות הכפולות הסתיים.
מועדון המשחקים רומ"ח בכפר סבא
אנחנו מתחילים בסיקורים! מדי כמה פרקים נעשה סיקור, כנראה לצד נושא אחר באותו פרק, כמו שעשינו כאן. איזה דברים חסרים לכם בסיקור שעשיתי? איזה דברים הייתם רוצים לראות אחרת? 

6 Comments on “פרק 49 – פיצול החבורה וסקירת העידן ה-13

  1. וואו, הרבה דברים מעניינים לחשוב עליהם, אני עדיין לא חושב שאתן לקבוצה שלי להתפצל בזמן הקרוב, אבל אולי במערכה הנכונה זה יקרה.
    אה וערן, אם אתה לא יודע, יש קיקסטארטר למהדורה רביעית של earthdawn, ואם כן, מה דעתך? הם לא ממש הסבירו את השינויים, וזה קצת מוזר לי, אני פשוט לא מעוניין בזה אם לא מעדכנים את החוקים משמעותית, הייתה הרי קפיצה גדולה במכאניקות מעניינות בשנים האחרונות (ואנור, WFRPG, DCC ו-EOtE, אתה יודע, כל הדברים האלו שאתה הכרת לי\למאזינים) אז בלי מכאניקה חדשה, ומוצלחת, ומותאמת אישית (למשחק), אני לא יודע אם שווה בכלל לחשוב על מהדורה חדשה, מה אתה אומר?
    או אולי אני מפספס משהו בגלל שהשם FASA לא אומר לי כלום?

  2. בדיוק ראיתי הבוקר גם.
    אני עוקב אחרי הבלוג שלהם (באתר של FASA), שבו הם התחילו בעדכונים מיומן העבודה על השיטה. הם בבירור מנסים לפשט ולאחד – הציגו דוגמא בה כישרון אחד, שפעם היה נפרד עבור ארבע מסורות שונות, עכשיו משרת את כל המסורות האלו מבחינה אחידה מכאנית, ורק בפרשנות שונה לכל מסורת. אני זוכר גם שהם מעיפים את טבלת ההצלחות, אבל תוך שמירה על הבדלי ההצלחות עצמן, שזה דבר חיובי. אבל בגדול, המכאניקה של שחר האדמה הקדימה את זמנה כבר במהדורה 1, ולמרות סירבולים קלים פה ושם, בסה"כ מדובר באוסף של רעיונות חכמים שפועלים היטב ביחד.

    במקרה שלי, יש לי כמעט את כל הספרים של מהדורה 3 ו-1, ואני גם מסופק למדי מהמכאניקה של מהדורה 3, אז אני ממש לא רואה צורך למהר ולקנות מהדורה חדשה. גם נראה שהקיקסטרטר יצליח היטב בלעדי. אני מתכוון לחכות ולראות איך השיטה החדשה תתנהג, ואולי אקפוץ על הקיקסטרטר לקראת סופו אם ינתנו בו גם בונוסים מעניינים.

השארת תגובה